8° Balade des générationsDate / Heure
Date(s) - 21/10/2022 - 23/10/2022 - Toute la journée

Emplacement :
La Grillade Fagnarde

Catégories


8 ste « Balade des Générations »

 

Volzet – mail naar het secretariaat om op de wachtlijst te komen

 

  Met de sponsoring van

 • SOS Garage : onderhoud, herstelling, restauratie, fabricatie van onderdelen voor pré 1940 voertuigen , sos-garage.be
 • Serrurerie Binchoise : reproductie van sleutels met afstandsbediening voor auto’s, serrurerie-binchoise.be

Deze 8° Générations stelt een heel aangenaam parcours voor met weinig verkeer om de mooie kleuren van de herfst te kunnen bewonderen .Deze editie begint op vrijdag om ook zij die verder wonen toe te laten gemakkelijk deel te nemen. Het weekend start vrijdag in de late namiddag (ontvangst vanaf 17u00) of ‘s avonds, of de zaterdag morgen. Elkeen volgens zijn voorkeur. De rit eindigt zondag na het middagmaal.

Twee dagen lang kan u op eigen ritme en in alle veiligheid door heel landelijke en verlaten streken  rijden. Het is de streek van de Hauts-de-France, het zuiden van Henegouwen langs een parcours zonder moeilijkheden. Wij logeren in la Héronnière bij het meer van Valjoly (59132 Eppe-Sauvage, France).

                                  Samenvatting van het programma (meer details volgen later na inschrijving)

 Vrijdag :

Vanaf 17u00 : ontvangst in restaurant ‘ La grillade Fagnarde’ te Montbliart . U krijgt de documenten voor de rit, de sleutels van uw kamer, de oldtimer wordt gelost, de aanhangwagens worden geparkeerd.

18u30 : samenkomst in het restaurant op 8km van het logement, eerste glas.

+/-19u30 : avondmaal in heel ontspannen kader (hapjes, schotel en dessert, wijn en water inbegrepen). Een klein budget wordt voorzien voor een laatste glas om aangename discussies af te ronden.

Late avond : volgens uw ritme of wensen rijdt u naar La Héronnière du lac, of kunnen de ‘feestbeesten’ later terug met de shuttle van de restaurantuitbater.

 

Zaterdag ( 146,8 km)

7u30 – 8u45 : ontbijt in het restaurant (op 8 km)

9u00 : eerste deel van de voormiddagrit naar Maroilles en de Hauts-de-France

11u00 : halte voor mechanisch nazicht en tweemaal bijvullen !

11u45 : tweede deel van de voormiddagrit

12u45 : typisch lokaal middagmaal ( schotel, drank en koffie)

14u15 : eerste lus van de namiddagrit

16u15 : even rusten en bijvullen

17u00 : tweede deel van de namiddagrit en terug naar La Héronnière du lac.

18u30 : naar het restaurant – debriefing-drink, avondmaal (hapjes, schotel en dessert, wijn en water inbegrepen). Een klein budget wordt voorzien voor een laatste glas om aangename discussies af te ronden.

Late avond: volgens uw ritme of wensen rijdt u naar La Héronnière du lac, of kunnen de ‘feestbeesten’ later terug met de shuttle van de restaurantuitbater.

 

Zondag ( 95,9 km)

7u30 – 8u45 : ontbijt in het restaurant (op 8 km).

9u30 : eerste deel van de voormiddagrit richting de meren in de Laars van Henegouwen.

11u00 : rust en tweemaal bijvullen

11u45 : tweede lus van de voormiddagrit richting Montbliart.

13u00 : debriefing-drink, middagmaal (hapjes, voor- en hoofdgerecht , dessert, wijn en water inbegrepen)

 

Overnachten:

Wij logeren in La Héronnière du lac, deel van de toeristische site van Valjoly. Alle kamers hebben zicht op het meer. De kamers zijn eenvoudig met TV en eigen badkamer (toiletgerief en handdoeken zijn niet beschikbaar). (www.valjoly.com/hebergements).

Beschrijving : Kamer voor 1, 2 of 3 : twee singlebedden, een bed op de mezzanine,  douche en toilet

Kamer voor 4 : twee bedden op gelijkvloers, 2 bedden op de mezzanine, douche en  toilet

 

Woordje van de organisator:

Dit jaar rijden wij eind oktober en zal er minder gereden worden om voor zonsondergang aan te komen. De timing steunt op een gemiddelde snelheid van 30km/u.

Er werd werk gemaakt van een aangenaam parcours door prachtige landschappen . U zal versteld staan van de diversiteit in reliëf en kleur. Kandidaat fotografen zullen er hun hart luchten !

Deze editie van de  Balade des Générations is er voor mensen die graag hun passie delen, zich vermaken, ontspannen in alle veiligheid en eenvoud voor een aantrekkelijke prijs-kwaliteit.

 

Inschrijvingen kunnen tot maandag 7 oktober 2022 of van zodra 15 auto’s zijn ingeschreven. Contacteer de organisator 0475/687978 mocht u vrezen dat uw inschrijving niet tijdig zou aankomen. Mocht u net voor het evenement problemen hebben met het ingeschreven voertuig dan kan u met een andere pre-1940 deelnemen of met uw moderne auto die echter niet ouder mag zijn dan 15 jaar.

Gelieve de organisator tijdig te verwittigen.

BELANGRIJK: de inschrijving wordt pas definitief na betaling.

 

R E G L E M E N T

 Alle voertuigen moeten in perfecte rijdende staat zijn. De wegcode geldend in de landen die aangedaan worden dient te worden gerespecteerd. Er moet een gevarendriehoek, een achteruitkijkspiegel, een brandblusser, een eerste-hulp kistje en een veiligheidsjasje aan boord zijn. Het inrichtend comité houdt zich het recht voor het parcours te veranderen en alle maatregelen te nemen die zich zouden opdringen voor een goed verloop van het evenement. De commissaris-generaal heeft ook het recht een deelnemer uit te sluiten die de wegcode niet zou naleven of die door zijn gedrag de club oneer zou aandoen.

Elke deelnemer blijft verantwoordelijk voor zijn eigen goederen en zijn wagen. De verantwoordelijkheid van de Club zal niet kunnen ingeroepen worden in geval van brand, diefstal, verlies, schade, vandalisme of ongeluk met de voertuigen.

De rol van de wegcommissarissen beperkt zich tot het duidelijker maken van de signalisatie, maar zij kunnen zich in geen geval in het verkeer opdringen. De grootste voorzichtigheid blijft geboden voor de volledige rit. Bij ernstige pech beperkt de taak van de volgwagen zich tot het terugbrengen van het voertuig aan de start of op een veilige plaats. 

 

I N S C H R I j V I  N G

De inschrijving omvat  :

–     Aangename sfeer en goed humeur

 • De rallyplaat
 • Volgwagen bij pech (terug naar de startplaats)
 • Parking voor de trailers (niet bewaakt noch verzekerd)
 • De roadbook
 • Ontbijt zaterdag en zondag
 • De drinks bij de haltes zaterdag en zondag
 • De lunch zaterdag middag (schotel, drank, koffie)
 • De avondmalen vrijdag en zaterdag : aperitief, hapjes, schotel en dessert) en de drink na het avondmaal binnen het budget
 • Transport van restaurant – hotel
 • Overnachtingen volgens de keuze
 • Middagmaal zondag : aperitief, hapjes, voor- en hoofdgerecht, dessert, wijn en water inbegrepen)

Réservations

Cet événement est complet. Het maximaal aantal inschrijvingen is bereikt