Generation 2021Date / Heure
Date(s) - 24/09/2021 - 26/09/2021 - Toute la journée

Emplacement :
La Grillade Fagnarde

Catégories


7° Balade des Generation

Met de sponsoring van

  • SOS Garage : onderhoud, herstelling, restauratie, fabricatie van onderdelen voor pré 1940 voertuigen , www.sos-garage.be
  • Serrurerie Binchoise : reproductie van sleutels met afstandsbediening voor auto’s, www.serrurerie-binchoise.be

Na de annulering van de rit in 2020 en de moeilijke periode van beperkingen zal de 7° éditie van de Balade des Générations de gelegenheid zijn om de bladzijde om te draaien, even de zinnen te verzetten en vooral te genieten. Zoals de vorige edities moet deze 7° Générations vooral de junior leden van onze club aanspreken maar ook zij die het nog graag zouden willen zijn. Deze editie begint op vrijdag om ook zij die verder wonen toe te laten gemakkelijk deel te nemen. Het weekend start vrijdag in de late namiddag (ontvangst vanaf 17u00) of ‘s avonds, of de zaterdag morgen. Elkeen volgens zijn voorkeur. De rit eindigt zondag na het middagmaal.

Twee dagen lang kan u op eigen ritme en in alle veiligheid door heel landelijke en verlaten streken rijden. Het is de streek van de Hauts-de-France, het zuiden van Henegouwen en de Fagnes rond Couvin. Wij logeren in la Héronnière bij het meer van Valjoly (59132 Eppe-Sauvage, France).

Samenvatting van het programma

(meer details volgen later na inschrijving)

Vrijdag :

Vanaf 17u00 : u krijgt de documenten voor de rit, de sleutels van uw kamer, de oldtimer wordt gelost, de aanhangwagens worden geparkeerd.

18u30: samenkomst in het restaurant op 8km van het hotel, eerste glas.

+/-19u30: avondmaal in heel ontspannen kader (hapjes, schotel en dessert, wijn en water inbegrepen). Een klein budget wordt voorzien voor een laatste glas om aangename discussies af te ronden.

Late avond : volgens uw ritme of wensen rijdt u naar La Héronnière du lac, of kunnen de ‘feestbeesten’ later terug met de shuttle van de restaurantuitbater.

Zaterdag:

7u30 – 8u45 :ontbijt in het restaurant (op 8 km)

9u00: eerste deel van de voormiddagrit naar het uiterste zuiden van Henegouwen en de Franse Ardennen

11u15: halte voor mechanisch nazicht en tweemaal bijvullen !

12u00: tweede deel van de voormiddagrit door de Franse Ardennen, de Fagnes rond Couvin

13u15: middagmaal ( schotel,drank en koffie)

14u45: eerste lus van de namiddagrit door de Fagnes rond Couvin en de streek rond Chimay

16u00: even rusten en bijvullen

16u45: tweede deel van de namiddagrit en terug naar La Héronnière du lac.

17u30 :vrije tijd en ritje naar het restaurant

19u30: debriefing-drink, avondmaal (hapjes, schotel en dessert, wijn en water inbegrepen). Een klein budget wordt voorzien voor een laatste glas om aangename discussies af te ronden.

Late avond: volgens uw ritme of wensen rijdt u naar La Héronnière du lac, of kunnen de ‘feestbeesten’ later terug met de shuttle van de restaurantuitbater.

Zondag :

7u30 – 8u45 :ontbijt in het restaurant (op 8 km).

9u00: eerste deel van de voormiddagrit richting Hauts-de-France

11u15: rust en tweemaal bijvullen

12u00: tweede lus van de voormiddagrit in de streek Hauts-de-France

13u15: debriefing-drink, middagmaal (hapjes, voor- en hoofdgerecht , dessert, wijn en water inbegrepen)

Overnachten:

Wij logeren in La Héronnière du lac,deel van de toeristische site van Valjoly. Alle kamers hebben zicht op het meer. De kamers zijn eenvoudig met TV en eigen badkamer (toiletgerief en handdoeken zijn niet beschikbaar). (www.valjoly.com/hebergements).

Beschrijving :

Kamer voor 1, 2 of 3 : twee eenpersoonsbedden, een bed op de mezzanine, douche en toilet

Kamer voor 4 : twee bedden op gelijkvloers, 2 bedden op de mezzanine, douche en toilet

De in Frankrijk geldende regels voor het hotelwezen eisen één van volgende sanitaire pass :

  • een bewijs van volledige vaccinatie

  • een bewijs van herstel na besmetting

  • een bewijs van negatieve RT-PCR test maximum 72u oud

Deze organisatie zal ten allen tijde de geldende Covid-19 regels respecteren. Mochten die strenger worden kan noch de organisator noch de club verantwoordelijk worden gesteld voor aanpassingen of zelfs annulering van het evenement

Woordje van de organisator:

Een beetje tegen de stroom in zullen er meer kilometers gereden worden dan gebruikelijk bij de RVCCB, maar aarzel niet om met een minder performante auto te komen. Timing en route kunnen aangepast worden. Ik raad wel af met een heel oud automobiel deel te nemen omdat de streek heel heuvelachtig is. De timing steunt op een gemiddelde snelheid van 35km/u.

Er werd werk gemaakt van een aangenaam parcours door prachtige landschappen . U zal versteld staan van de diversiteit in reliëf en kleur.

Deze editie van de Balade des Générationsis er voor mensen die graag passie delen, zich vermaken in alle veiligheid, eenvoud en ontspannen voor een aantrekkelijke prijs-kwaliteit.

Inschrijvingen kunnen tot maandag 6 september 2021 of naargelang de beschikbaarheid in La Héronnière du lac. Contacteer de organisator 0475/687978 mocht u vrezen dat uw inschrijving niet tijdig zou aankomen. Mocht u net voor het evenement problemen hebben met het ingeschreven voertuig dan kan u met een andere pre-1940 deelnemen of met uw moderne auto die echter niet ouder mag zijn dan 15 jaar.

Gelieve de organisator tijdig te verwittigen. Bij annulering na 6 september zal er geen terugbetaling van het inschrijvingsgeld mogelijk zijn.

BELANGRIJK: de inschrijving wordt pas definitief na betaling.

Inschrijvingsbulletin HIER